Dyr 1
Dyr 2
Dyr 3

Global handel skaber nye krav

Da handlen bliver stadigt mere globaliseret, bliver opgaven med at spore og logistisk håndtere dyr og fødevarer også stadigt mere kritisk og udfordrende. Dyr kan ikke stables og opbevares som andre produkter. De kan transporteres over lange afstande, og bliver ofte blandet sammen med andre fra forskellige steder. Både dyr i zoologiske haver og husdyr er alle potentielle bærere af sygdomme, der kan true dyrs og menneskers sundhed og liv.

Sporing

Sporing af dyrene gennem behandling og transport, bidrager til forbrugernes sundhed ved at identificere både oprindelse og mulige problemer i forarbejdning, håndtering eller transport. Bortset fra sundhedsmæssige betænkeligheder, kan sporing også være kritisk for dyr og fødevarer, der er særligt værdifulde, eller som kræver særlig beskyttelse.

Krav om mærkning af dyr er da også langt hen ad vejen reguleret via lovgivningen, og efterhånden erstatter krav om elektronisk mærkning helt andre mærkningsformer.

 

Dyrlæger bruger RFID

Flere og flere dyrlæger bruger RFID. I forhold til modellen med at tatovere i øret kan man chippe dyret uden brug af bedøvelse og det er en metode som er nem og hurtig at udfører.

 

Løsningen er berøringsfri RFID-teknologi

Hos Kar-Mil leverer vi sikker berøringsfri RFID-teknologi (Radio Frequency Identification), der anvendes til at forvalte og beskytte kritiske aktiver som disse. Vi har et komplet sortiment af specialiserede tags, der kan benyttes til elektronisk mærkning af husdyr, brugsdyr, kæledyr, dyr i zoologiske haver, laboratoriedyr samt fisk og fugle.

Se eksempler på vores tags til dyr og læsere nedenfor, og find nærmere beskrivelse / specifikationer på de respektive undersider.

Udvendige tags til dyr

Kraftfulde RFID-tags til effektiv overvågning af kvæg, får, geder og andre husdyr.

Glastags

Standardenheder der er indesluttet i biokompatibelt glas, hvilket gør dem uskadelige for dyr.

RFID Micro Chip Tag (Mini)

Størrelse 1,4 x 8 mm, leveres i engangssprøjte

FX-PET II Reader

Den nye FX-Pet II Reader kan aflæse elektroniske ID-enheder og som noget helt nyt kan denne reader skrive telefonnumre ind i chippens hukommelse samt aflæse dem.

Mini Reader

Læseren, der er nem at have med overalt, er udstyret med et lithium-ion batteri, som er genopladeligt via USB-porten på enhver computer.

RFID Micro chip tag

RFID Micro chip tag har en chipstørrelse på 3x15mm og anvendes primært til større kæledyr og forsøgsdyr.

Vores produkter opfylder alle gældende normer og forskrifter og er fuldt kompatible med andre standardiserede komponenter og systemer.

Hukommelsesstruktur og kommunikationsprotokoller til RFID-tags til dyr defineres af ISO-standarder 11784 og 11785, og vores tags lever naturligvis op til disse.

KAR-MIL forhandler RFID-tags fra: HID Global, Felixcan, Intermec, UPM, Avery, NXP Semiconductors, Alien, Impinj, EM Microelectronic, Fujitsu og Atmel