Teknologien ”Radio Frequency Identification” (RFID) blev egentlig opfundet under Anden Verdenskrig for at hjælpe de allierede med at identificere fly og piloter, og princippet i teknologien har ikke ændret sig siden. Den består stadig af RFID “læsere” og ”identifikationsmærker” eller ”tags” som de også kaldes.

I dag er teknologien vidt udbredt – ikke mindst i industri og logistik – hvor virksomheder inden for en bred vifte af brancher og industrier har opnået store driftsmæssige fordele ved trådløst og automatisk at kunne opsamle en lang række data – takket være RFID.

Hos KAR-MIL A/S leverer vi RFID-tags til slutkunder, OEM’er, systemintegratorer, applikationsudviklere og andre udbydere, der betjener en række forskellige RFID-segmenter, herunder logistik, affaldshåndtering, returemballager, sporing af aktiver, automation samt medicinsk udstyr. Endvidere leverer vi RFID-tags til identifikation af dyr – se venligst afsnittet RFID tags til dyr.

Generelt tilbyder vi en bred vifte af forskelligartede og fleksible RFID-tags og -transpondere med en række forskellige tekniske specifikationer, herunder frekvenser der spænder fra lav over høj til ultra høj, og som kan fastgøres/integreres på et utal af måder. De RFID-tags, du finder på vores sider kan skræddersyes, designes og programmeres til at skabe innovative eller specialiserede RFID-løsninger, som er unikke for jeres forretning.

Se eksempler på vores tags nedenfor, og find mere om anvendelsesområder og specifikationer på de respektive undersider

Læs endvidere mere om RFID-teknologi generelt nederst på denne side

Bin Tag RFID Tags

Kan modstå barsk håndtering i renovation.

Brick Tag RFID Tags

Miniature lavfrekvent RFID tag til sporing af inventar og tyveribeskyttelse.

RFID tags til indlejring i industrien

Høj- og lavfrekvent trasponder for praktisk taget enhver form faktor.

Epoxy disk

Epoxy-diske er tynde, kan trykkes på og fås i forskellige diametre for LF-og HF.

Glastags til industri og logistik

Alsidige lav- og højfrekvens RFID tags med exceptionel ydelse.

IN Tag™ RFID Tags

Skiveformede transpondere som er meget robuste.

InLine Tag™ Plade

Den perfekte løsning til chipping containere.

IronTag® UHF Tags

Kompakt UHF RFID tag til at tracke emner i metal i hårde miljøer.

Smykke RFID Tags

Til at holde styr på værdifulde emner i detailhandlen.

Fad Tag RFID Tags

Hold styr på metal returpant

Logi Tag™ RFID Tags

Logi Tag familien er et sæt af små skiveformede transpondere, der er optimeret til høj robusthed.

Søm Tag RFID Tags

Lige til at hamre i træ.

Plug Tag RFID Tags

Passer i forborede huller.

Poly Tag® RFID Tags

Til montering på plastic eller træ.

SlimFlex™ Seal Tag

Holdbare tags med inbyggede strips.

SlimFlex™ RFID Tags

Monterbare UHF tags

Volcano Tag™ RFID Tags

Holdbare LF RFID tags der passer til høje temperaturer.

World Tag™ RFID Tags

Omkostningeffektiv LF disk til indendørs brug.

Keyfobs

Fjernbetjeninger til kontantløs betaling, betjening af automater samt loyalitetsprogrammer.

InLine Tag™ Ultra fmilien

Robust all-round UHF RFID som kan monteres på alle slags overflader.

Teknologien kort:

En RFID-læser har en antenne, der sender radiobølger på en given frekvens til tags inden for sit sendeområde. Når en ”tag” modtager RFID-læserens radiosignal, sender den informationen lagret i sin hukommelse tilbage til læseren. Læseren omformer disse data til digital information og videresender det til en passende applikation.

Læserne kan være håndholdte eller stationære afhængig af applikationen. En stationær læser kan f.eks. monteres i modtagelsen ved dørene på et varelager, indmures i en bygning eller under en vejbelægning. Håndholdte læsere kan supplere stationære læsere i et typisk varelagermiljø eller være det foretrukne værktøj til al datafangst – såsom dataopsamling ude i marken.

Tag’en består af en meget lille mikrochip sammen med en lille spoleantenne eller transponder, der kommunikerer med læserens antenne.

Der findes to hovedtyper af tags:

  • Aktive tags anvendes generelt til værdifulde varer; de er batteridrevne, holder i flere år, er relativt dyre og kan aflæses på en relativt lang afstand.
  • Passive tags har intet batteri, men får energi, når de rammes af læserens elektromagnetiske bølger. De er normalt relativt billige, de har en uendelig holdbarhed, men kan kun aflæses på forholdsvis kort afstand.

Der findes også nogle få andre variable forhold, når det gælder tags:

  • Frekvensen kan være lav (LF = 125-134 KHz), høj (HF = 13,56 MHz) eller ultra-høj (UHF = 860-900 MHz). Naturligvis skal læser og identifikationsmærker arbejde på samme radiofrekvens.
  • Hukommelseskapaciteten kan række fra 64 bit til 4 kilobytes eller mere for hver enkelt tag
  • Endvidere kan funktionen enten være af “klasse 0,” som er read-only, eller af “klasse 1,” hvor information både kan skrives og læses til og fra tag’en.

KAR-MIL forhandler RFID-tags fra: HID Global, Felixcan, Intermec, UPM, Avery, NXP Semiconductors, Alien, Impinj, EM Microelectronic, Fujitsu og Atmel.